post

iPhone 14 Pro и 14 Pro Max са новите звезди в серията на Apple, които пристигат с нова 48 МР камера и супер-ярки дисплеи без ноч. Както твърдяха и слуховете, вместо ноч вече имаме т.нар. Dynamic Island, който съдържа камерата и Face ID, а зоната между тях е интерактивна и в нея ще се появяват малки икони, показващи какво се случва с отворените приложения.

Дисплеите на двата Pro модела са по-ярки от тези на техните предшественици – до 1600 нита с 2000 нита пикова яркост при ползване на пряка слънчева светлина. Освен това двата дисплея предлагат функцията Always-On, благодарение на новия Display Engine в чипа A16 Bionic, който позволява честотата на опресняване да падне до 1 Hz. A16 Bionic е най-новия чипсет на компанията с 6-ядрен процесор, 5-ядрен GPU и 16-ядрен невронен процесор.

Задната камера на двата Pro модела вече предлага 48 МР основен сензор с технология 4 пиксела в 1 и ProRAW формат. Имаме и Sensor-shift стабилизация, която се поддържа в Action mode на видеозапис, както и 4К резолюция в Cinematic Mode. Вторият сензор е 12 МР ултраширок, а третият – 12 МР телефото с 3х оптичн зуум. Светкавицата също е обновена с 9 LEDD диода и е два пъти по-ярка от предишните.

Компанията обещава цял ден живот на батерията и 22 – 29 часа гледане на видео, съответон за двата модела. Телефоните предлагат и новата Emergency SOS via satellite функция и отново ще поддържат само eSIM за САЩ и ще могат да засичат катастрофи.

Що се отнася до дизайна, двата Pro модела идват със стоманени рамки, матов стъклен гръб и дисплей със защита Ceramic Shield, както и най-висока защита от вода и прах. Цветовете, в които ще се предлагат са Space Black, Silver, Gold и Deep Purple, а цената за 128 GB версия съответно ще е 1299 евро за iPhone 14 Pro и 1449 евро за 14 Pro Max. Продажбите започват от 16 септември.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *