post

Apple не дава точна статистика за продажбите на устройствата си, но Тим Кук потвърди, че iPhone 12 е най-популярният модел на компанията през второто фискално тримесечие. Освен това той намекна, че Pro моделите също са увеличили продажбите си, но не спомена нищо за mini.

Това се случи по време на отчета за печалбите на гиганта през второто тримесечие. Приходите на компанията за него възлизат на 47.9 милиарда долара, което е с 65.5% повече, в сравнение с предходното. За това са допринесли именно устройствата.

Аналитичните доклади предполагат силни продажби на Pro моделите iPhone, особено през първото тримесечие. Някои анализатори смятат, че iPhone 12 може да отбележи същия супер-цикъл на търсене, като iPhone 6 преди години.

За съжаление по време на разговорите не беше споменато нищо за iPhone 12 mini, което може би ще потвърди слуховете, че Apple планира да спре производството му предсрочно, заради слабо търсене. Може би лилавият вариант, обявен от компанията на пролетното й събитие, ще даде нужния тласък на компактната версия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *