post

Apple обяви новата iOS 17, която пристига с големи подобрения в комуникационните приложения на iPhone, по-лесно споделяне с AirDrop, по-интелигентно въвеждане на текст и нови изживявания с Journal и StandBy.

Новата версия на операционната система прави iPhone по-личен и интуитивен и е фокусирана върху приложенията Phone, iMessage и FaceTime, които получават най-значимите подобрения. AirDrop носи нови начини за споделяне, а приложенията Journal и StandBy са изцяло нови.

С актуализацията идват персонализирани постери за контактите с възможност за избор на Memoji или снимки, цветове и шрифтове. Постерите ще са налични и за приложения от трети страни. Гласовата поща на живо дава на потребителите възможност да виждат транскрипция в реално време, докато обаждащият се оставя своето съобщение. FaceTime вече поддържа аудио и видео съобщения и нови реакции като сърца, балони, фойерверки и др., които се активират чрез жестове.

Messages също получава голяма актуализация с изцяло ново изживяване със стикери, нови емотикони и възможност за създаване на живи стикери от снимки. Всички те се намират в отделно чекмедже на клавиатурата за по-лесен достъп. Разширяващото се меню може да се достъпи с просто докосване, за да се покажат приложенията на iMessage, а търсенето е по-прецизно с новите филтри. Има и нова стрелка, която показва до къде сте стигнали последно в разговора и се плъзга върху текстовите балончета. Когато изпращате аудио съобщения, те се транскрибират автоматично, за да могат да се прочетат в момента или да се слушат по-късно. Има и опция Check In, когато искате да уведомите отсрещната страна, че сте стигнали безопасно местоназначението си.

AirDrop и NameDrop правят споделянето по-лесно, независимо дали става въпрос за файл или информация за контакти, която се споделя чрез просто доближаване на телефоните или часовника. Със същия жест потребителите могат да споделят съдържание или да стартират Share Play за слушане на музика или гледане на филми между две устройства в непосредствена близост.

Autocorrect получава цялостна актуализация с преобразуващ езиков модел, най-съвременен модел за машинно обучение за предсказване на думи и подобряване на потребителското изживяване. Корекциите на ниво изречение вече откриват повече грешки и дават препоръки за предсказуем текст с цели думи или завършване на изречението.

Освен всичко това iOS 17 носи нов режим готовност с видима информация, предназначена да се гледа от разстояние докато телефонът се зарежда. Stand By идва с персонализация чрез уиджети, крисиви стилове, любими снимки и Smart Stacks, които извеждат правилния уиджет в точното време. Поддържа дейности на живо, Siri, входящи повиквания и по-големи известия и може да се изведе с докосване на екрана, а при iPhone 14 с Always-On Display е винаги наличен.

Journal е ново приложение, което помага на потребителите да отразяват деня си в дневник. С помощта на машинно обучение, устройствата могат да предоставят персонализирани предложения, които да ви вдъхновят да влезете в дневника. Те са интелигентно подбрани от скорошната активност, включително снимки, хора, места, тренировки и планирани известия.

Наред с всички тези големи промени, идват и стандартните актуализации за останалите вградени приложEния Safari, Health, Screen Time, Maps и др. iOS 17 ще е налична в бета версии до есента, когато ще пристигне официално, заедно с новите iPhone 15.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *