post

Когато iOS 11 излезе официално, много от потребителите започнаха да се оплакват, че при изключване на Bluetooth или WiFi от тогълите в контролния център, услугите се включват сами. Всъщност се оказа, че това не е бъг, а новото виждане на Apple за начина, по който те трябва да работят –  вече не изключват окончателно , а просто прекъсват връзката с всички устройства или услуги, към които iPhone е бил свързан в момента. Тя обаче се възстановява автоматично след рестарт на телефона, или в 5 часа сутринта на следващия ден. Компанията направи тази промяна с цел потребителите да остават свързани със своите носими устройства и да използват услугите по-бързо и удобно, но тя се оказа изключително объркваща за повечето от тях.

controlcenterwifitoggles

Сега обаче,  най-новата бета версия на iOS 11.2 ще показва обяснително съобщение, когато докоснете тези бутони в контролния център. Както можете да видите на скрийншотите, тези известия разясняват, че връзката ще бъде само прекъсната до следващия ден, което би трябвало да подсети потребителя, че ако иска да я изключи окончателно по някаква причина, ще се наложи да използва менюто за настройки.

Последната бета версия на iOS 11.2 се появи едва седмица след предишната, която включваше услугата Apple Pay Cash за изпращане на пари чрез iMessage и едва броени дни след като Apple пусна официално iOS 11.1.1 с фикс за досадния бъг при автоматичната корекция на текст. Все още няма информация, кога iOS 11.2 ще бъде пусната официално.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *