post

Глобална сервизна и консултантска IT компания Intellias обяви за придобиването на Digitally Inspired, бързо развиваща се ІТ компания, която е базирана във Великобритания и фокусирана върху индустриите за търговия на дребно и електронна търговия

 

“Радвам се да приветствам екипа на Digitally Inspired в Intellias. Много символично е, че на нашата 20-та годишнина подписахме споразумение, което ще ни позволи да ускорим растежа на Intellias, както и да задълбочим опита си в търговията на дребно и да разширим присъствието си на пазара във Великобритания. С главния офис близо до Лондон, Digitally Inspired ни доближава още повече до клиентите от Великобритания и отваря нови възможности за растеж на този пазар” – каза Виталий Седлер, СЕО и съосновател на Intellias.

“M&A – това е ключов елемент от стратегията за растеж на Intellias, която е насочена към изграждането на голям глобален бизнес с водещи позиции в ключови индустриални вертикали. Тази транзакция е важен етап от реализацията на тази стратегия. Като надежден партньор и експерт в областта на технологиите, Digitally Inspired също споделя ценностите, подобни на нашите, като по този начин улеснява интеграцията на двете компании. Ето защо съм убеден, че като обединим усилията си, ще успеем да засилим синергията си и да укрепим позициите си на водещ технологичен партньор за дигиталните иноватори и най-добрия работодател”, – коментира споразумението Михайло Пузраков, Executive Chairman и съосновател на Intellias.

Екипът на Digitally Inspired ще бъде интегриран в организационната структура на Intellias. От своя страна, компанията Intellias ще обърне специално внимание на интегрирането на корпоративната култура и ценности, и на представянето на нови възможности за професионално израстване на новопристигналите колеги. И двете страни, също така ще се съсредоточат върху създаването на добавена стойност за клиентите и синергията на растежа.

“Обединението с Intellias – това е исторически момент за Digitally Inspired  и уникална възможност за реализиране на мащабни проекти заедно с глобални лидери от различни индустрии. Клиентите, на Digitally Inspired, ще имат достъп до мощната технологична и индустриална  експертиза на Intellias. Като и Intellias, ние винаги сме се стремили да бъдем надежден партньор за нашите клиенти и най-добрият работодател за нашите инженери. Щастливи сме да направим тази стъпка напред заедно, откривайки нови възможности за нашите колеги и клиенти”, – коментира Олександр Гончарук, Managing Director в Digitally Inspired.

Обединената компания ще има повече от 3000 професионалисти, разширявайки значително присъствието на Intellias във Великобритания, в допълнение към съществуващите локации в Украйна, Полша, Германия, САЩ, България, Хърватия, Испания, Португалия, Колумбия, Индия и ОАЕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *