post

Компаниите Intel и HP обявиха плановете си да популяризират гласовия помощник Cortana в различни устройства. Това беше заявено на конференцията Microsoft Build 2017 в Сиатъл.

Двете компании не дават повече подробности за бъдещите си проекти. Известно е само, че Microsoft заедно с Intel създава референсна платформа за електроника на базата на Cortana, благодарение на която умният асистент ще може да работи в различни устройства.

HP проектира колона с използване на Cortana, подобна на представената наскоро Invoke от Harman Kardon. Вероятно след НР и другите производители ще започнат да пускат на пазара подобни устройства. За разработчиците Microsoft предлага инструментариума Cortana Skills Kit, позволяващ да се разработват приложения с достъп до функциите на Cortana за платформите Android, iOS, Windows 10 и Invoke.

Microsoft се надява, че Cortana ще намери приложение в широк спектър електроника, включително хладилници, тостери и термостати. В обновлението Creators Update за Windows 10 се появиха разширени гласови функции, сред които първоначална настройка на компютъра с помощта на Cortana. Освен това, в Windows 10 ще бъде добавена функцията Home Hub, предназначена да превърне компютъра в център на “умния дом”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *