post

Серията смартфони Nokia получи фейслифт през оприл. Сега нова информация разкрива, че HMD Global се стреми да разшири обновените устройства с още няколко.

Надеждният източник Евън Блас разкри, че в момента компанията работи върху четири предстоящи устройства, включително изтеклият преди това смартфон Nokia G50 и таблетът Nokia T20. Очаква се Nokia G50 да е устройство от среден клас, което ще се продава на цена от около 250 евро в цяла Европа. Вероятно ще включва чипсет MediaTek с поддръжка на 5G и ще предлага 4 GB оперативна и 64 GB вградена памет.

Таблетът Т20 от друга страна, може да се продава за 185 лири във Великобритания и да разполага с 10.36 инчов екран. Ще има конфигурация 4/64 GB и 4G LTE свързаност.

Другите две устройства, върху които HMD Global работи са с кодови имена Aoki и Deadmau5 и ще бъдат пуснати на пазара като Nokia G300 и Nokia X100. Няма информация за спецификациите им, но се предполага, че с тях компанията се готви да навлезе в горния сегмент и да се състезава директно срещу OnePlus Nord 2, Moto G100 и може би дори Galaxy S21 FE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *