post

Големите медийни компании традиционно се изказват доста остро по повод на пиратството в интернет. Изненадващо, в свое скорошно интервю, програмният президент на HBO Майкъл Ломбардо твърди, че нелегалните свалания на популярни сериали всъщност са форма на ласкателство.

„Вероятно не трябва да изричам тези думи, но това е вид комплимент“, казва Ломбардо. Той говори за огромния интерес, който предизвиква в торент сайтовете хитовият сериал Игра на тронове. „Пиратството е нещо, което идва в резултат на всяко много успешно шоу“, добавя той.

Ломбардо разкрива и друг доста любопитен факт – че нелегалното сваляне на Игра на тронове не намалявало официалните продажби на DVD и Blu-Ray носители.

„Интересът все още е висок. Със сигурност пиратството не е оказало негативно влияние при продажбите на DVD-та“, разкрива Ломбардо.

Сериалът Игра на тронове е бил телевизионното шоу с най-много нелегални сваляния през 2012 година. Всеки негов епизод е бил пиратстван от средно 4.3 милиона души. Но очевидно това не е считано за нещо вредно от продуцентите на сериала HBO… дори напротив.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *