post

Ако планирате да използвате Google Photos и след 1 юни, когато безплатното неограничено хранилище за снимки ще изчезне, вероятно тази информация ще ви заинтригува. Компанията най-сетне призна, че компресираните снимки и клипове не са с високо качество. След 1 юни собствениците на телефони Google Pixel ще продължат да ползват снимки с високо качество, но за тези с други устройства, те ще са с “нормално качество”.

Скоро Storage saver ще е името на снимки с нормалон качество и ще можете да качвате нива “Storage saver” или “Original quality”, като и двете ще се отчитат в квотата ви за съхранение, използвайки повече данни. Всъщност вече ще имате Gmail 10 GB и 2 GB документи, съхранени в Google Drive, което оставя едва 3 GB за снимки, преди да се наложи да платите за повече пространство.

Важно е да се знае, че вече съществуващите снимки с високо качество няма да се отчитат в квотата, но Google разполага с нов инструмент, който ще ви помогне да намирате и изтривате размазаните кадри и големите клипове, за да си освободите пространство. Той се намира в раздела за управление на съхранението.

Google обещава да уведоми потребителите, които наближават квотата си, за да могат да преценят съхранението. Всички собственици на устройства, различни от Pixel ще могат да запазят снимките, качени преди 1 юни, без те да засегнат лимита от 15 GB. Новите устройства Pixel обаче, няма да имат привилегии.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *