post

Феновете на трилогията Хобит с нетърпение очакват премиерата на втората част на поредицата, която се казва Пущинакът на Смог. Невероятният филм, дело на Питър Джаксън, ще видим с българска и световна премиера на 13 декември 2013 г., в кината на 3D, IMAX 3D и HFR, но Google още тази седмицапусна нещо много интересно, свързано с филма.

Вдъхновени от епичното приключение „Хобит: Пущинакът на Смог“ Google канят потребителите си на уникално „Пътешествие през Средната земя“ – експеримент за Google Chrome, който вдъхва живот на местата и героите, които ще видим във филмовата трилогия „Хобит“.

С гласовете на актьорите, допълнителни субтитри и възможност за интеракция с картата на Средната земя, експериментът на Google Chrome дава на посетителите достъп до историята на различни емблематични места от фантастичния свят на Толкин, до информация за обитателите им и предоставя неповторимо преживяване, с което феновете могат да тестват своята съобразителност.

Експериментът „Пътешествие през Средната земя“ е разработен от North Kingdom  и създателите на „Хобит“. Той ще бъде реализиран на няколко етапа и ще бъде достъпен, освен за настолни компютри, и за повечето мобилни устройства. Потапяйки посетителя във въздействаща 3D графика, изградена с CSS3 и  WebGL, той е първи по рода си. Създаден е да пресъздаде впечатляващата 3D реалност на Средната земя за мобилни устройства, поддържащи WebGL за Chrome на Android и с висок клас графични карти.

Вие можете да го видите през вашия браузер, тук но създателите препоръчват Chrome

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *