post

1 април 2021

Онлайн корпорацията Google е в разговори за придобиване на браузъра Firefox. Сумата на сделката не се съобщава и вероятно ще остане конфиденциална информация.

Припомняме, че Google е собственик на най-популярния браузър към момента – Chrome. Добавянето на Firefox в портфолиото на компанията ще я направи абсолютен хегемон при този клас програми за достъп до уеб сайтове. Други играчи при браузърите са Opera, Safari на Apple, Edge на Microsoft и други.

Припомняме, че онлайн търсачката е собственик и на множество други популярни активи в интернет, включително платформата за видео хостинг YouTube, картографската услуга Google Maps, мобилната операционна система Android, електронната поща Gmail и множество други дъщерни дружества и услуги.

Компанията е и една от най-големите корпорации в света, заедно с дружества като Amazon, Apple, Microsoft, както и петролния конгломерат Saudi Aramco.

Ако вече сте се притеснили, че Firefox може да стане собственост на Google, няма нужда – тази новина е първоаприлска шега и е единствено плод на фантазията на нашите автори. Редакцията на Pixelmedia.bg ви честити деня на шегата.

И освен това сме убедени, че хубав и независим проект като Firefox няма шанс да се продаде на някоя от големите технологични компании. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *