post

Миналата година беше съобщено, че Google проектира собствен чип, наречен Whitechapel. Според данните той ще присъства в предстоящите смартфони Pixel и в Chromebook.

Преди няколко седмици в нов доклад се твърдеше, че Pixel 6 ще е първият телефон, оборудван с чип Whitechapel. Компанията го нарича GS101, където GS вероятно означава Google Silicon.

Сега нов доклад потвърждава съществуването на чипа в предстоящите смартфони на гиганта. Според XDA Developers, Google е направила промяна в кода, изпратен до Android Open Project. Това е екип от служители на компанията, които се опитват да актуалиизрат политиката на SELinux на приложението OsloFeedback, отговорно за радара Soli на Pixel 4.

Макар и самият код да не разкрива много, в един от коментарите Google отговаря с връзка, която води до вътрешното репо на изходния код. Тя не е достъпна за обществеността, но URL адресът предоставя полезна информация. В него може да се види секция от файл, съдържаща GS101 и Whitechapel.

https://source.corp.google.com/android/device/google/gs101-sepolicy/whitechapel/ven

Това е безспорно потвърждение на съществуването на собствения чип на компанията и това, че той най-вероятно ще присъства в новия Pixel 6.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *