post

Google актуализира своята политика за разработчици за Play Store, като забрани няколко категории приложения, включително приложения за добив на криптовалути, пише Android Police.

Що се отнася до приложенията за криптовалути, според изказване на Google, приложенията за добив вече са забранени, но все още са разрешени приложения, които „управляват дистанционно добива на криптовалути“. Наскоро Apple забрани приложенията за копаене на криптовалути, като заяви, че „единствените такива разрешени приложения са тези, чрез които се извършва добив извън устройството, например в облака“.

Дублиращите приложения вече са забранени в Google Play Store. Това са приложения, които имитират или предоставят същата функционалност като приложения, които вече съществуват в платформата. Ако дадени приложения копират съдържание от друго приложение, без да добавят нещо ново или уникално, или ако един разработчик е написал множество приложения, които имат подобно съдържание и дават същото потребителско преживяване, те могат да бъдат премахнати от платформата. Освен това “приложенията, създадени от автоматизиран инструмент, помощна програма или въз основа на шаблони и изпратени до Google. Освен това „не се допускат приложения, създадени от автоматизиран инструмент, автоматизиран съветник или са базирани на шаблони и са предоставени на Google Play от оператора на тази услуга от името на други лица“, обясняват от компанията.

Други нови ограничения са свързани с приложенията, които са насочени към огнестрелни оръжия и аксесоари за такива оръжия. Приложения, които „улесняват продажбата на взривни вещества, огнестрелни оръжия, боеприпаси или някои принадлежности за огнестрелни оръжия“, вече са забранени.

Новите ограничения също така включват приложения, които „привличат вниманието на децата, но съдържат теми за възрастни“, приложения, които се представят за хора или организации или прикриват основната си цел, и приложения, които принуждават потребителите да кликват върху реклами или да изпращат лична информация за реклами, преди да е предоставено приложението за пълно използване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *