post

Google пуска подобрен филтър за търсене в приложението Gmail за Android. Новата актуализация ще подпомогне потребителите да намират имейли много по-бързо, като използват филтри, за да стеснят заявките за търсене и да подобрят резултатите.

Компанията обяви новата функция в своя блог Workspace Updates, който я описва подробно. Google посочва, че потребителите ще могат бързо и лесно да филтрират имейли и резултати от търсенето в Android, за да намерят конкретен имейл или информация. Новите филтри ще таргетират темата, съобщението, както и предоставените имена на прикачени файлове, за да изведат подходящи резултати.

“Филтрите за търсене могат да се използват независимо или след търсене, което ви помага да изберете опции за филтриране от богати падащи списъци. Например, можете да въведете заявка и допълнително да стесните резултатите, като изберете филтри за търсене – имена или конкретна времева рамка. Когато търсите имейл по подател, ще можете да избирате от списък с предложени податели или от множество такива”.

Новите филтри за търсене в Gmail за Android вече се разпространяват сред потребителите на Workspace, но ще се въвеждат поетапно. Това означава, че може да отнеме дни, седмици или месец, преди да получите актуализацията и да видите функцията. Google уточнява, че тя не може да бъде включвана или изключвана, а автоматично ще се покаже, когато актуализацията бъде получена на устройството. Понастоящем функцията се разпространява само до клиенти на Workspace, G Suite Basic и Business и няма планове за пускането й за стандартните потребители на Gmail.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *