post

Изпълнителният директор на Goldman Sachs Дейвид Соломон очаква постепенно големите банки да се насочат към криптовалутите. В интервю за френския вестник Les Echos Соломон казва, че Goldman Sachs дори обмисля своя криптовалута.

“Много хора гледат в тази посока. Но все още е рано да се каже коя платформа ще се наложи. Приемете, че всички големи финансови институции по света разглеждат потенциала на “токенизацията”, безконфликтните разплащания”, казва Соломон.

Той коментира, че намира “интересен принципа” на криптовалутата Libra на Facebook. Въпреки това Соломон отказва да потвърди или отрече дали Goldman Sachs води разговори с Facebook за участие в Libra.

Той казва, че банката води сериозни проучвания на “токенизацията”, използването на блокчейн за стабилна дигитална валута и бързи международни преводи. “Това е посоката, в която ще поеме платежната система”, допълва Соломон.

Той не вижда криптовалутите като заплаха за банките. “Банките ще трябва да се развиват, но има много други причини защо трябва да останат иновативни, иначе ще изчезнат”, коментира Соломон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *