post

Мобилните оператори често правят промени в своите услуги, които не влизат в мащабните рекламни кампании и на практика остават неизвестни за широкия кръг от техни потребители. Така се случи и сега с предплатените услуги на Globul.

Оказва се, че потребителите на b-connect вече доста по-често ще трябва да зареждат с ваучери своите сим карти, тъй като от оператора едностранно промениха правилото за максимум 12 месеца с едно презареждане и свалиха периода четири пъти – до 3 месеца, или дори 2, ако заредят картата си с по-малко пари – http://www.globul.bg/bg/prepaid.03.html?prem=3 Само при закупуването картата ще работи за период от една година, след това ще трябва да пада голямо презареждане.

На практика с 10 лв един потребител до сега можеше да разполага със своята сим карта цяла година, докато след септември 2014-а това презареждане ще му стигне само за три месеца.

Всепризнат факт е, че подобни карти се използват от потребители с по-малки финансови възможнисти – за тях това би бил сериозен удар, тъй като цената се вдига буквално четири пъти. Проблемът се получава и при българи живеещи в чужбина и граждани, които идват в България само веднъж в годината да речем – те със сигурност ще трябва да забравят за старите си номера и да купят нови карти.

От оператора не поясняват каква е причината за това нововъведение, а новината дойде предимно от независими блогове и форуми в мрежата. Нещо повече – служителите на оператора в магазините продължават да обясняват, че ваучерите са за една година. Това е така – след като човек закупи сумата за презареждане, той има право да я въведе в картата си в рамките на 12 месеца. Ако има номер обаче – презареждането трябва да се случва на всеки три месеца.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *