post

Българският офис на Глобалния предприемачески мониторинг (GEM) ще връчи за първа година своите награди в общо шест категории. Церемонията по награждаването ще се проведе по време на VIP вечеря на 3 октомври 2016 г., част от първата Годишна конференция на GEM България 2016 в Rainbow Plaza, София.

Всяка Награда на GEM България ще бъде присъдена на човек, екип или организация, които имат положително въздействие върху предприемаческата екосистема в страната. Шестте категории отразяват различни елементи на екосистемата, включително социално предприемачество, проекти в публичния сектор, медийни проекти, прокети на неправителствения сектор, завръщане в играта и партньорство.

Номинации се приемат до 28 септември включително в специалния формуляр на сайта на GEM. Журито за наградите се състои от членове на Националния експертен панел на GEM, в който са включени професионалисти от различни сфери на бизнеса, образованието, публичния сектор и др.

“Важно е да чуваме за хора и инициативи, които са добри примери – за да получат морaлна подкрепа и признание за вложените креативност, упоритост и усилията и да покажат, че няма невъзможни неща и всеки може да допринесе по свой начин за средата около себе си”, казва Мира Кръстева, зам.-председател на GEM България.

Ето и шестте категории, в които ще бъдат връчени първите Годишни награди на GEM България:

– Социално предприемачество, което адресира социален, екологичен или общностен проблем и предлага собствени продукти и услуги.

– Публичен сектор. Проект / инициатива / инструмент / практика със значително положително въздействие върху екосистемата.

– Партньорство между различни организации в или между различни области (публичен/частен/неправителствен сектор).

– Завръщане на годината. Предприемач / Компания, които са били успешни, преустановили са дейност или почти са затворили, след което са се завърнали в бизнеса и да възстановили позицията си.

– Медиен продукт. Продукт или инициатива, която е имала положително въздействие върху обществените възприятия за предприемачество и положителни модели за подражание.

– НПО инициатива, ръководена от неправителствена организация, подкрепяща предприемачеството: потенциални и настоящи предприемачи, образование и други.

Първата годишна конференция на GEM България се организира в партньорство с Капитал с подкрепата на платинения спонсор Wolf Theiss, златните спонсори Imperia Mobile, SoftGroup, Volkswagen, Imperia Online, Innovation Norway и Norway Grants, официалната банка на събитието UniCredit Bulbank, партньора по сигурността VIP Security, както и на минерална вода Pure-H2O и с медийното партньорство на Дарик радио, сп. твоят БИЗНЕС, сп. ENTERPRISE, Терминал 3, NewTrend, Social Evo, Успелите.бг, MySuccess.bg. Спонсори на първия Годишен доклад на GEM за състоянието на предприемачеството в България са Progress, Джереми България и Innovation Norway. PRoPR Агенция е PR партньор на конференцията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *