post

Ако сте горд собственик на смарт часовник Fossil, може би се надявате, че компанията ще го ъпдейтне до обновената Wear OS, създадена с помощта на Samsung. За съжаление обаче, това няма да се случи. Изпълнителните директори на компанията Грег Маккелви и Стив Прокуп, обявиха в интервю за CNET, че съществуващите модели няма да получат надстройка до преработения софтуер.

Ако искате Fossil с най-новия софтуер, ще трябва да си купите нов. Маккелви посочи, че компанията планира нов първокласен модел часовник, който ще дебютира есента. Новото устройство ще може да се похвали с големи хардуерни ъпгрейди, а еквиваленти ще имат и подмарките Michael Kors и Skagen.

По-старите модели най-вероятно ще бъдат с намалени цени, за да послужат като бюджетна опция в линията на Fossil. Маккелви добави още, че пълноценните интелигентни часовници са били много по-успешни от хибридните, което предполага, че тези микс устройства няма да бъдат на фокус в бъдеще.

Прекъсването на надстройката предполага, че новите часовници, базирани на Wear OS, ще представляват значителен скок за платформата, но също така и, че Google, Samsung и марки като Fossil поемат премерен риск. Те изглежда са готови да оставят настоящите собственици на часовници на втори план, ако това подобрява шансовете за привличане на нови клиенти в бъдеще.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *