post

Fitbit вече предлага един от най-мощните начини за проследяване на физическото здраве, но компанията не спира до тук. След дебюта на ЕКГ поддръжката във Fitbit Sense по-рано тази година, сега тя подготвя PPG поддръжка – технология, която по същество осигурява автоматични, постоянни ЕКГ показания.

В интервю с Wearable, Fitbit директно потвърди, че е близо до завършване на клиничните изпитания на новата функция, която автоматично ще прави оценка на сърдечния ритъм. Това ще позволи на носимите й устройства да придобият по-добър усет за здравето на сърцето и да откриват проблемите навреме.

PPG е подобрен ЕКГ в смисъл, че може да открие промени в сърдечния ритъм, като потенциално предлага ранни предупреждения за вероятни проблеми. Тази оптична технология не би заменила ЕКГ, но може да следи за нередности, възникнали извън времето, в което се прави то, като се стартира автоматично във фонов режим на Fitbit устройствата. Ако открие потенциален проблем с PPG, часовникът ще подкани потребителя да направи пълно ЕКГ, което ще предостави повече данни на лекаря. По принцип тези събития се случват по време на сън, което прави функцията много по-полезна.

Към момента все още няма точна времева линия за това, кога PPG ще се поддържа от текущите носими устройства на Fitbit, но трябва да отбележим, че Apple Watch също може да проследява такива показания.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *