post

Facebook тихомълком пусна своето приложение Lasso, което позволява на потребителите да създават забавни, кратки видеоклипове и е проектирано да се изправи срещу TikTok. Lasso е поредната оферта на социалната мрежа към тийнейджърите, които тя отдавна започна да губи като аудитория. През 2018 година само половината от тийнейджърите посочват, че все още използват платформата, в сравнение с 2014, когато процентът беше 71%.

Всъщнос за Lasso чухме за пръв в края на миналия месец, когато стана ясно, че е е в процес на разработка. С него потребителите могат да записват танци и липсинг, така, както могат да го правят вече и с TikTok. Приложението позволява и записи на кратки клипове като Vines и е налице за iOS и Android. Facebook съобщи, че то е самостоятелно ново приложение за кратки, забавни клипове, а в него може да се влезе и с профила в Instagram, или Facebook. След като настроите порфила си, ще можете свободно да преглеждате клипчетата, които се показват автоматично и да филтрирате съдържанието, с помощта на маркерите, разположени в дъното.

Lasso вече има богато съдържание, подобно на това във Facebook Watch, по време на първоначалния му старт, тъй като приложението беше достъпно за бета тестери, но основният му конкурент TikTok е на пазара от 2016 година. Странното е, че Facebook стартира приложението без много шум, като го обяви само в Twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *