post

Най-голямата социална мрежа Facebook обяви, че поставя на пауза своя проект Instagram Kids, за да даде време на компанията да се консултира с родители, експерти и политици. Промяната идва след като 44 прокурори критикуваха платформата и я помолиха да се откаже от проекта си.

От своя страна, екипът на социалната мрежа защитава позицията, че създава приложението, за да заобиколи проблема с децата, които имат достъп до Instagram без разрешение на родителите. В същото време ръководителят на Instagram Адам Мосери отхвърли идеята, че проектът капитулира поради критики.

“Критиците на” Instagram Kids “ще видят това като признание, че проектът е лоша идея. Това не е така”, пише Мосери. “Важна част от това, което разработваме за „Instagram Kids“, е възможност родителите да контролират използването му от децата си. Докато спираме разработването на проекта, ще продължим работата си, за да позволим на родителите да наблюдават акаунтите на децата си” – допълва още той.

Мосери описа ситуацията като „пауза“ на проекта. Въпреки това той не представи конкретна времева линия за това кога може да се възобнови или какви промени ще бъдат направени, за да се отговори на критиките.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *