post

Асоциацията за развлекателен софтуер (ESA) обяви, че популярното гейминг шоу E3 няма да се проведе през предстоящата година. В уведомление до членовете си ESA разяснява, че плановете за E3 2023 „просто не са събрали устойчивия интерес, необходим за изпълнението му по начин, който да демонстрира размера, силата и въздействието му върху индустрията”.

Събитието трябваше да се проведе от 13 до 16 юни в Лос Анджелис и щеше да бъде първото присъствено издание на шоуто от 2019 г. насам. Припомняме, че наскоро големи играчи в индустрията на игрите като Microsoft, Nintendo и Ubisoft съобщиха, че няма да участват в събитието.

Въпреки отмяната му, през юни се очакват много новини в областта на видеоигрите. Ubisoft по-рано обяви, че ще бъде домакин на собствено събитие приблизително по същото време, а Nintendo и PlayStation обикновено също провеждат дигитални събития през шестия месец от годината. Не на последно място – феновете очакват с нетърпение Summer Game Fest, който ще се проведе на 8 юни в Лос Анджелис.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *