post

Водещият производител на телеком оборудване Ericsson ще си партнира с френската телекомуникационна група Orange за разработване на възможни сценарии за внедряване и развитие на мобилни мрежи от пето поколение (5G). Партньорството включва реализацията на комплексни технологични разработки, тестване на концепции, както и пилотни проекти в Европа от 2017 година.

Сценариите, които ще бъдат тествани, включват достъп до безжична мултигигабитова интернет връзка в крайградските и провинциалните райони, развитие на решения за Internet of Things (“Интернет на нещата”), обезпечаване свързаността на автономни автомобили и др. Очаква се сътрудничеството да обхване също еволюцията на решенията от поколение 4G към поколение 5G, енергийната и разходната ефективност, както и употребата на технологии за Software Defined Network (SDN) и Network Function Virtualization (NFV).

“Амбицията ни е да бъдем готови за разпространението на 5G през 2020 г. Обединявайки усилията си с Ericsson, ще създадем за нашите клиенти солидна мрежа, способна да доставя широк спектър от услуги – от по-висока скорост на данни навсякъде до специализирани услуги за градове и индустрии” – заяви по повод на партньорството Ален Малбърти, старши вицепрезидент на Orange Labs Networks.

Арун Бансал, старши вицепрезидент и директор Business Unit Network Products в Ericsson от своя страна коментира: “Интернет на нещата изисква ново ниво мрежови възможности. 5G мрежите няма да бъдат изградени само за потребители, които се нуждаят от безпроблемна работа с телефоните си и свързаните устройства, но също така и за дигитализацията на цели индустрии и обществото. Заедно с Orange ние обединяваме сили, за да превърнем това реалност.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *