post

През последните месеци стана традиция платформата за видеоигри Epic Games да предлага популярни заглавия за безплатно сваляне. Уловката е, че те са достъпни за кратък период (от порядъка на седмица) и потребителите трябва да следят платформата постоянно.

А вчера от Epic обявиха и най-новата игра, която може да бъде свалена безплатно. И това е изключително нашумялата напоследък Control. С нея геймърите ще могат да се сдобият напълно безвъзмездно до 17 юни.

Control е паранормален приключенски екшън от трето лице, разработен от гейм студиото Remedy Entertainment. Главната героиня в играта Джеси Фейдън, наскоро е назначена за шеф на тайнственото Федерално бюро за контрол (FBC). То се занимава с откриването и контролирането на паранормални явления и обекти, каквито в този фантастичен свят има много.

Събитията отвеждат Джеси в един непознат свят, в който законите на физиката са под въпрос, а не липсват и врагове с фантастични способности. Тя самата обаче също е въоръжена със свръхестествени сили, които й помагат да се справя с проблемите. Залогът, разбира се, както обикновено е оцеляването на човечеството.

Любопитно е, че играта всъщност е базирана на онлайн wiki и общност, изградена около него, наречена SCP Foundation. Тя развива свободно в интернет оригинална форма на фантастично произведение, включващо измислена организация и множество “документи” и истории за различни паранормални явления. Всички те могат да бъдат разгледани тук.

Ако все пак се окаже, че Control не е вашата игра, Epic пуска и отворения RPG свят Genshin Impact. Платформата предлага и някои много популярни заглавия на много намалени цени, включително Assassin’s Creed: Valhalla, Cyberpunk 2077, Death Stranding, Disco Elysium и Hades.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *