post

Сгъваемите смартфони бавно, но сигурно навлизат на пазара, може ли следващите такива устройства да бъдат електронните четци?

Корпорацията E link, която стои зад технологията за цифрова хартия, намираща се в повечето електронни четци, се опитва да го направи. Лабораторията за научноизследователска и развойна дейност на компанията разработва сгъваеми екрани с електронно мастило, а последният прототип ясно показва потенциала на идеята:

Видеото идва от GoodEReader.com и показва сгъваем прототип на четец, разработен от E link. По-ранната версия излезе през юни, но новата добавя здрава панта, пет специални бутона от дясната страна на устройството и две светлинни ленти, разположени в горната част на екрана. Има и интегрирана технология Wacom за правене на бележки, пояснения и подчертаване на пасажи със стилус.

Цялостната концепция е интригуваща, въпреки че явно има още доста работа по модела – рамките са дебели, а записването на бележки за електронни четци по принцип все още е ограничено от ниската латентност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *