post

Dropbox официално разкри своя мениджър на пароли, макар и в бета форма. Dropbox Passwords може да съхранява и синхронизира пароли на устройства , елиминирайки нуждата от основна парола и е криптирана от край до край. Бета версията ще е достъпна за всички потребители на Dropbox Plus, но в момента се предлага само за нови iOS и Android потребители на този план. На път са и приложения за Mac и Windows.

Компанията обяви още и нова опция за съхранение на личните ви данни в облака – Vault. С нея имате възможност да съхранявате документи като акт за раждане, завещание и други чувствителни файлове и да ги преглеждате според нуждите. Имате възможност да дадете спешен достъп и на избрани приятели и членове на семейството. Всички съхранявани файлове във Vault са заключени с 6-цифрен ПИН код и криптирани по време на качване, изтегляне и съхранение. Vault е достъпна за нови потребители на Dropbox Plus на мобилни устройства в бета версия, но ще достигне до всички абонати на плана в следващите седмици.

Накрая Dropbox готви и нов семеен план с всички бонуси на Dropbox Plus, но подробностите за него още са оскъдни. Компанията посочи, че опцията ще предостави на до 6 души достъп до облачно съхранение с индивидуални акаунти и те ще имат споделено семейно пространство за снимки и документи, както и собствен раздел за други файлове. Семейният план също ще е достъпен скоро за абонатите на Plus, както и за всички други по-късно през годината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *