post

D-Link обяви, че вече е лицензиран член на Open Invention Network (OIN), най-голямата общност за защита от патентни претенции.

Като глобален лидер в решенията за свързаност и мрежи, предназначени за крайни потребители, предприятия и доставчици на услуги, D-Link застава зад предимствата и ценностите в развитието на софтуера с отворен код (OSS). Културата с отворен код е базирана на ангажираност, сътрудничество и колективна интелигентност, които насърчават различните гледни точки и най-забележителните иновации.

С участието си в OIN общността D-Link демонстрира ангажимент да използва софтуер с отворен код като основа за своите мрежови решения и да защитава иновациите с отворен код от патентни рискове.

„В повече от 70% от мрежовите и комуникационни решения на D-Link е използван софтуер с отворен код още от началната фаза на проучване и разбработка. Ние имаме и ще продължим да се застъпваме за OSS и защитата от патентни претенции и очакваме с нетърпение да направим своя принос към общността Open Invention Network, за да насърчим иновациите“, сподели Кевин Уен, президент на D-Link Европа.

„Щастливи сме, че D-Link използва отворен код в своите продукти и приветстваме ангажимента на производителя да защитава от патентни претенции ядрото Linux и близките технологии с отворен код, съгласно OIN лиценза. Споделянето на общ набор от ценности по отношение на смекчаването на патентния риск, съчетано с още по-широкообхватно възприемане на взискателни процеси за управление на съответствието, създава основа за IP Governance, което OIN насърчава сред членовете на общността“, заяви Кейт Бергелт, CEO на Open Invention Network.

OIN общността практикува защита от патентни претенции в ядрото Linux и близките технологии с отворен код чрез крос-лицензиране на патенти един на друг в системата Linux, извършено безвъзмездно. По същия начин OIN лицензира патентите си без лицензионни възнаграждения на организации, които се съгласят да не заявяват патенти срещу системата Linux. Лицензът OIN може да бъде подписан онлайн на: http://www.j-oin.net/.

Напълно обновената серия устройства за видеонаблюдение Vigilance

D-Link представи също така напълно обновена серия от известните си камери Vigilance за видеонаблюдение. Новите модели предлагат до 4K Ultra HD резолюция, вътрешно и външно наблюдение и са идеални за малки и средни бизнеси, както и за предприятия, които търсят високоефективни професионални решения.

Новата гама Vigilance включва вътрешни и външни 8MP, 4MP и 2MP куполни и булет камери, които предлагат резолюции съответно до 3840×2160, 2592×1520 и 1920×1080. Поддръжката на H.265/HEVC (високоефективно кодиране на видео) в цялата гама намалява общата консумация на честотна лента и да позволява съхранение на повече видеа, без да се разваля качеството на изображението или резолюцията.

Всички камери се предлагат с устойчив на различни атмосферни влияния дизайн по стандарта IP66 с широк работен температурен диапазон от -30°C до 50°C, което позволява устройствата да бъдат инсталирани дори на места с неблагоприятни климатични условия. Куполните камери от серията предлагат допълнителна защита срещу злонамерени физически атаки със своя IK10 устойчив корпус срещу вандалски нападения.

Проектирани да предоставят денонощно наблюдение, камерите осигуряват изключителна видимост до 30 метра в пълна тъмнина, благодарение на възможността за нощно виждане на дълги разстояния. Допълнителните функции за подобряване на изображението, като 2D/3D намаляване на шума и широкия динамичен обхват (WDR), означават, че камерите са идеални за монтиране в среди с променливо осветление като складове и входове на сгради. Същевременно високочувствителните сензори за светлина с LowLight+ поддръжка позволяват камерите да различават цветовете, дори при изключително слаба осветеност.

Гамата е проектирана още с вградена PoE поддръжка, съвместима със стандарта 802.3af, което позволява опростена инсталация чрез предоставяне на захранване и мрежова свързаност през единичен стандартен мрежов кабел.

За да допълни Vigilance серията, D-Link предлага широка гама от решения за записване на видео и управление. Безплатният софтуер за видеонаблюдение D-ViewCam Management Software позволява запис и възпроизвеждане от множество камери. В същото време D-ViewCam Plus предлага Intelligent Video Analytics, който предоставя откриване на присъствие/събитие и преброяване на хора/превозни средства.

Новият 16-канален JustConnect H.265 PoE мрежов видеорекордер (DNR-4020-16P) представлява цялостно решение с интегрирани PoE портове, което може да свързва и захранва до 16 камери. Индивидуалният дизайн с интегрирани портове за твърд диск, USB мишка/клавиатура и едновременна поддръжка на HDMI/VGA означава, че не е необходим компютър.

За завършек, камерите също са напълно съвместими с новия D-Link’s Nuclias Connect Hub Plus (DNH-200), който предлага централизирано видео и мрежово управление, позволяващо локално и облачно съхранение. DNH-200 дава възможност за наблюдение и запис на до 20 камери едновременно и централизирано управление на до 50 Nuclias Connect безжични точки за достъп.

Новата серия Vigilance включва:
DCS-4618EK – 8 Megapixel H.265 Outdoor Dome Camera
DCS-4614EK – 4 Megapixel H.265 Outdoor Dome Camera
DCS-4612EK – 2 Megapixel H.265 Outdoor Dome Camera
DCS-4718E – 8 Megapixel H.265 Outdoor Bullet Camera
DCS-4714E – 4 Megapixel H.265 Outdoor Bullet Camera
DCS-4712E – 2 Megapixel H.265 Outdoor Bullet Camera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *