post

Изглежда, че Canon си падат по изкупуването на стартъп компании, базирани в Лондон и опериращи в сферата на фотографията и принтирането. След придобиването на дъщерното дружество за фото приложения Lifecake през 2015 г., компанията отново е обхваната от шопинг мания. Този път тя придобива Kite – нововъзникнала фирма в сферата на принтиращите технологии, която позволява на програмистите да добавят в своите приложения характеристики за принтиране по желание на клиента.

Условията на сделката остават тайна, но е ясно, че основателите на Kite остават заедно с 14 членния си екип. Освен това компанията ще продължи да бъде независима марка в рамките на групата Canon.

Учредена през 2013 г. от Фион Конканън, Деон Бота и Чарли Карпентър, с подкрепата на люксембургската инвестиционна група Black Ocean, Kite предлагат iOS и Android базирани комплекти за разработка на софтуер (т.нар. SDK – Software Development Kit) и API (Application Programming Interface, чрез които трети страни могат да създават персонализирани печатни изделия.

Към момента платформата на Kite е интегрирана в повече от 500 приложения и уебсайтове, насочени към потребителите, сред които има имена като например PhotoBox, Polaroid и Ticketmaster. Услугите на стартъпа се ползват от над 200 милиона мобилни потребители по целия свят.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *