post

Лидерът на пазара Brother проправя пътя към устойчивото производство, като от 2013 г. насам може да се похвали с нулеви отпадъци до депониране благодарение на съоръжението си за повторно производство в Уелс.
Тъй като и дъщерната локация Brother Industries s.r.o в Словакия също следва политика за нулеви отпадъци до депониране, това означава, че европейската програма за повторно производство на Brother не е изпращала нищо на сметището от десетилетие насам.
Това е предотвратило изхвърлянето на 35 милиона тонер касети, което се равнява на около 17 500 тона отпадъци.
За сравнение, зашеметяващите 350 милиона касети за принтери се изхвърлят на сметищата всяка година по целия свят заедно с пластмасовата им обвивка, чието разлагане може да отнеме до 1000 години.
Рециклирането на касетите предотвратява изхвърлянето им на сметища, депа за отпадъци или инсинератори.

Ангажирани с мисията за нулеви отпадъци до депониране
Brother Industries (U.K.) Ltd може да се похвали с една от най-дългогодишните схеми за събиране на използвани тонер касети и повторното им производство в Европа. Вече почти 20 години програмата продължава да расте.
Ангажираността на Brother към устойчивост е изминала дълъг път – от откриването на първото им специално съоръжение за повторно производство през 2008 г. до двете европейски съоръжения в момента, които са сертифицирани като въглеродно неутрални.
И двете фабрики сега работят с комбинация от възобновяема зелена енергия, подхранвана от слънчеви панели, и отоплителни системи от наземни източници* – нещо, за което екипът на компанията е работил изключително упорито, за да постигне.
*Системата за наземно отопление е активна само в Brother Industries Словакия.

Как работи програмата „нулеви отпадъци до депониране“ в Brother Industries (U.K.) Ltd?
Рециклирането с Brother Industries (U.K.) Ltd е лесно, бързо и напълно безплатно. Клиентите просто изпращат своите празни тонер касети или мастилници обратно чрез един от одобрените методи за връщане и Brother прави останалото.

След като върнете тонер касета на Brother, тя преминава през новаторски 150-етапен процес на повторно производство, за да се гарантира, че всяка касета е като нова. Всичко, което не може да бъде преработено поради повреда или износване, се рециклира на 100%.
Чрез разглобяване на използваната тонер касета, подмяна на всички износени части, почистване и повторно сглобяване Brother може да произведе повторно 86% от върнатите тонер касети, следвайки строги критерии, за да ги изпрати обратно на клиентите със същото качество като чисто нови. Правейки това, миналата година Brother спести около 4500 тона CO2 от навлизане в атмосферата, което се равнява на премахването на почти 1000 автомобила от пътя.
Какво казва Brother Industries (U.K.) Ltd за програмата „нулеви отпадъци до депониране“?
Говорителят на Brother Джулиан Купър каза: „Ние разбираме, че устойчивостта е от голямо значение за нашите клиенти, поради което сме изключително горди с постигането на цяло десетилетие без отпадъци в Европа“.
„Като устойчив производител Brother се стреми да минимизира въздействието си върху планетата и това винаги е било основна част от това, което правим и което ни прави специални.“
„От разработването на дълготрайни, издръжливи продукти до етичното рециклиране или повторно производство на 100% от оригиналните Brother касети с мастило и тонер касети, ние се ангажираме с мисията „нулеви отпадъци до депониране“ и допринасяме към едно по-устойчиво и въглеродно неутрално бъдеще.“
Можете да дадете своя принос към околната среда, като върнете използвани оригинални тонер касети и касети с мастило на Brother. Те ще бъдат преработени или рециклирани, за да се гарантира, че консумативите на Brother не се озовават на сметищата в Европа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *