post

Световният лидер при премиум гумите и устойчивите решения за мобилност Bridgestone, обяви пускането на своята нова премиум зимна туринг гума. Новата гума Bridgestone Blizzak 6 ENLITEN, съвместима с електрически превозни средства (EV), предлага изключителна производителност върху сняг, най-добро спиране на мокри пътища и подобрен пробег.

Тъй като мокрите условия са най-често срещаното предизвикателство, с което европейските шофьори се сблъскват през зимата, Bridgestone Blizzak 6 ENLITEN е проектирана да предоставя водещи показатели при мокро време. Тестовете, проведени от TÜV SÜD – един от най-уважаваните независими институти за автомобилно тестване в Европа, установиха, че новата зимна гума на Bridgestone осигурява най-късия спирачен път на мокри пътища.

Проектирана за всякакви зимни пътни условия, Bridgestone Blizzak 6 ENLITEN също така предлага подобрена производителност на сняг, в сравнение със своя предшественик, осигурявайки отлична мобилност и контрол. При тестовете, гумата получи най-висок рейтинг при спиране на сняг и сцепление от независимия TÜV SÜD.

Новият флагмански зимен продукт на Bridgestone осигурява огромно подобрение в пробега, с 32% по-дълъг живот в сравнение с предшественика си – многократно награждаваната гума Blizzak LM005. Това гарантира ефективност на ресурсите, а като удължи живота на гумата с почти една трета – равносилно на допълнителен зимен сезон – оптимизацията също така отключва и икономии за шофьорите.

Подобрената производителност на Bridgestone Blizzak 6 ENLITEN се осигурява благодарение на технологията ENLITEN, иновативният подход на Bridgestone към разработката на гуми. В този конкретен случай, платформата за гуми ENLITEN се комбинира с различни иновации в дизайна на протектора и каучуковата смес – включително оптимизирана шарка и съчетание на сместа, подобрена равномерност в профила на износване на гумата и оптимизирано разпределение на ламелите. Също така технологията ENLITEN прави възможно 25% от гумата да бъде изработена с използване на рециклирани и повторно използваеми материали.

Благодарение на въвеждането на технологията ENLITEN, новата премиум зимна гума на Bridgestone също така е готова за EV. Гумата е проектирана да отговаря както на общите изисквания за производителност на всяко превозно средство, така и на специфичните изисквания на електрическите превозни средства, подкрепяйки ангажимента на Bridgestone да направи електромобилите по-ефективни и достъпни.

Проектирана и произведена в Европа, новата Bridgestone Blizzak 6 ENLITEN ще се предлага в целия регион от май 2024 г. Гумата ще се предлага в 189 дълги размера от 16 до 22-инчови вариации, с 54 нови размера. Допълнителни размери ще бъдат пуснати на пазара през 2025 г.

По повод новината, президентът на Bridgestone EMEA Group – Лоран Дарту, коментира: „С невероятните 23 победи в тестове от 2020 г. насам, Blizzak LM005 постави високо летвата, но с Blizzak 6 ENLITEN ние издигнахме нещата на друго ниво. Нашият експертен екип създаде първокласна зимна гума, която може да се справи с всякакви зимни условия. Благодарение на технологията ENLITEN, Bridgestone Blizzak 6 ENLITEN е гума, готова за EV, която осигурява максимална безопасност и производителност, като същевременно подобрява характеристиките си за устойчивост. В съответствие с ангажимента на Bridgestone E8, тази премиера бележи още един крайъгълен камък, докато се ускоряваме към нашата визия за устойчиво бъдеще на мобилността.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *