post

Microsoft ще промени цвета на добре познатия Blue Screen of Death в Windows 11. Екранът показва съобщение за грешка, преди да се опита да се рестартира.

Изглежда Microsoft тества нов цвят за този екран, изключвайки всички светлини – черен. Съобщението идва от The Verge и е подкрепено с изображение. Новият цвят все още не е публичен, но медията твърди, че Microsoft скоро ще го пусне.

Последният основен редизайн на BSOD беше през 2012 година, когато компанията добави QR кодове и напълно преработи екрана за Windows 8. Първата версия на BSOD беше въведена в Windows 3.0, когато гигантът започна да предлага нов начин за IT специалисти и помощен персонал за намиране на грешки в хардуера и паметта.

BSOD проверява за грешки на ниво ядро, което означава, че екранът предоставя информация за това защо системата първо се е сринала и я показва по лесно разбираем начин, с QR код, за да улесни търсенето на проблема. Трябва да отбележим, че версията за предварителен преглен на Windows 11 използва зелен BSOD, който компанията ползва само за Insider от 2016 година.

Не е ясно кога новият цвета за екрана ще стане достъпен за всички, но се предполага, че това ще се случи скоро. Не е сигурно и каква е причината за промяната, но най-вероятно Microsoft смята, че заради значителния редизайн, трябва да промени и някои цветове в системата, за да й даде нов живот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *