post

Bitcoin записва нов спад на цената си с над $1300 за последните 24 часа. Криптовалутата за кратко слезе под $10 000, като все още продължава битката за задържане на цената. Така Bitcoin не успява да повтори успеха от края на миналия месец, когато достигна $13 880 и изглеждаше, че се подготвя за нови рекорди.

Вместо това сега Bitcoin е на ръба на нова корекция. Според анализаторите вероятността за това става все по-голяма. Джош Раджер коментира пред CCN, че Bitcoin трябва бързо да достигне поне $10 577 и да се доближи възможно най-много до $10 900, за да избегне траен спад.

Ако не успее да го направи дори в рамките на следващите дни, то спад до $9000 става много вероятен. А това ще създаде условия и за нови, по-трайни понижения на цената.

Ситуацията се отразява лошо и на другите криптовалути. Те губят между 10% и 20% от цената си в началото на седмицата. Като цяло Bitcoin има не повече от 48 часа, за да успее да пресече срива и да задържи или подобри позициите си. В противен случай битката за нови висоти ще стане много по-трудна занапред.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *