post

До края на настоящата година от ASUS имат готовност да представят своя първи модел, работещ с операционна система Chrome. Моделът на компанията, който ще стане част от семейството на „хромбуците” ще е поредният опит на компанията за увеличаване на продажбите, които според редица източници в момента бележат лек спад.

Очаква се компанията да пусне и редица модели без сензорен екран, както и множество бюджетни решения, които предимно се търсят в момента.  Компанията залага не малко и на училищния сезон, който започва следващия месец и голяма част от моделите ще са насочени именно към учащите.

За хромбук на компанията вече се говори от доста време. Той трябва да заздрави отношенията на ASUS с Google, предлагайки реална и много по-евтина алтернатива на операционната система Windows.

Все още не е ясно дали ще става въпрос само за един модел, или ще има на  разположение различни модификации. Остават неясни и цените на задаващите се скоро евтини модели, а от компанията обещават поредица от премиери в периода около 15 семтември.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *