post

AR/VR очилата на Apple може да се забавят до второта половина на 2023 година, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо. Предишни слухове сочеха, че устройството трябва да бъде представено през януари и да излезе на пазара през второто тримесечие и след като компанията промени името на предстоящата си операционна система rOS на xrOS, изглежда всичко вървеше по план.

В Twitter Куо посочи, че според поручванията му по веригата за доставки на Apple, AR/VR очилата няма да започнат да се доставят до втората половина на следващата година. Причината за това според него се крие в софтуерни проблеми и докато компонентите могат да бъдат доставени през първата половина на годината, забавянето на масовите доставки на устройството може да ги намали с до 500 000 бройки, в сравнение с първоначалната прогноза от 800 000 – 1 200 000 броя.

Ако анализаторът е прав, това означава недостиг на 38 – 58% при доставките на очилата следващата година и тъй като те ще са в горния ценови диапазон с прогнозна цена от 3000 долара, намалението в приходите на Apple може да е до 2.2 милиарна долара.

Очаква се продуктът да се нарича Reality One или Reality Pro и да постави началото на нова ера за Apple, което означава, че компанията няма да си позволи грешки. Според слуховете до момента, очилата ще са следващото “голямо нещо” и дори се очаква да заменят iPhone по важност за гиганта.

Reality One или Reality Pro може да работят с чипсет М2 и да поддържат до 15 камери, предлагайки пространствено или 3D аудио, което ще позволи на потребителя да определи дали звукът идва отпред, отзад, от някоя от двете му страни, отгоре или отдолу. Очилата вероятно ще са най-сложният продукт, създаван някога от компанията и въпреки високата им цена, се очаква търсенето да е огромно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *