post

Нов патент, подаден от Apple, намеква за бъдещето AR очилата, които компанията разработва. От документа става ясно, че Apple се стреми да премахне напълно екраните, като вместо това използва малко проектори, за да излъчва AR изображения директно върху ретината на потребителя.

Патентът, озаглавен “Директен ретинален проектор”, е подаден във вторник и твърди, че могат да се проектират изображения директно в очите на потребителите, което ще направи Apple Glass много по-леки и практични. Изображение от патента показва как лъчите от мини проекторите могат да се изпращат директно към ретината:

Въпреки, че станахме свидетели на множество слухове за AR очилата на компанията, тя все още не е представила реален продукт. Новият патент може да сочи един различен подход към AR, койта най-сетне да й осигури перфектните AR или VR устройства, като премахне голяма част от тежестта, идваща от екраните в тях. В документа се описва технологията, която може да реши и множество от настоящите проблеми с AR/VR устройствата като гадене, напрежение в очите, главоболие и умора от тежкото оборудване.

Разбира се прожектирането на светлина в очите на потребителя далеч не е лесна задача. Подобно на настоящите устройства, микропроекторите имат своите собствени проблеми, с които ще трябва да се преборят, преди да достигнат до клиентите. Apple ще трябва да определи колок светлина да излъчва и къде точон да я изпрати. Важно е проекциите да не навредят на очите, а нито един от тези проблеми не е разгледан в настоящия патент.

Всичко това означава, че Apple има добра идея за бъдещето на AR очилата си, но ще трябва да поработи още над нея, докато я превърне в реален продукт. Според слуховете Apple Glass бяха отложени за 2022 година и всичко, което можем да направим е да изчакаме, за да разберем ще се възползват ли те от новата технология, или не.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *