post

Apple може да съсредоточи усилията си върху подобряване живота на батерията в следващото си поколение часовници, твърди нов доклад.

Всъщност непрекъснато получаваме информация за Apple Watch Series 7. Наскоро стана ясно, че новият часовник на гиганта ще претърпи редизайн и може да разполага с двустранен чип, което ще осигури повече възможности в ограниченото вътрешно пространство.

Компанията обаче може да се откаже от въвеждането на нови сензори, като се съсредоточи върху подобряването на живота на батерията, твърди Economic Daily News. По-малкият модел ще разполага с повече вътрешно пространство и, ако Apple отложи въвеждането на нови здравни сензори за следващата година, то може да бъде използвано за по-голяма батерия.

Докладът се базира на редица вътрешни източници, които имат стабилна репутация в прогнозирането на бъдещите планове на компанията. Както вече знаете, Apple работи върху въвеждането на сензор за измерване на кръвната захар. Той обаче все още е в по-ранна фаза на тестове, което означава, че най-вероятно няма да дебютира тази година.

Очаква се новият дизайн да направи Apple Watch малко по-дебел и, ако компанията използва двустраният чип, на теория това може да освободи място за по-мощна батерия. Новият дизайн с плоски ръбове ще съответства на този на iPhone 12, дисплеят ще е малко по-голям с по-тънки рамки, а чипът U1 ще е по-мощен. Освен това разбира се ще получим и нови функицоналности за проследяване на здравето и фитнеса, както и подобрена безжична свързаност.

Увеличаването на размера на батерията означава, че Apple Watch най-сетне ще може да осигури двудневно и дори тридневно ползване с едно зареждане, което ще го постави в още по-изгодна позиция спрямо конкурентните модели.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *