post

Първото устройство, което Apple представи снощи на голямото си есенно събитие беше Apple Watch Series 3. Новият смарт часовник на компанията идва с LTE свързаност, подсигурена от вграден чип, която ще му даде повече самостоятелност от iPhone. За съжаление този вариант ще е достъпен само в някои страни, а в останалите региони потребителит ще получат модел без LTE възможности, защото това зависи от уговорките с операторите – новият часовник ще използва същия телефонен номер, който съответният потребител ползва на своя iPhone.

Ценита на Apple Watch Series 3 Cellular стартират от 399 долара, а версията без клетъчна свързаност ще струва 329 долара. Предварителните поръчки за новото поколение часовници стартират на 15 септември, а в магазините те ще са налични на 22 септември.

Ето какви са разликите между Cellular версията и другата:

apple_watch_comparison

По принцип това означава, че ще можете да излезете на всекидневния си крос, или разходка, без да взимате със себе си телефона, като всички разговори и съобщения ще се пренасочват към часовника, който въпреки, че ползва същия номер, ще има отделна самостоятелна връзка.

Като дизайн и размери Apple Watch Series 3 е много подобен на предходните модели и ще бъде съвместим с всички каишки пуснати на пазара за тях, като отделно от това компанията ще пусне още модели и разцветки. Новото в гамата е цветът Blush Gold, който съответства на този при новото поколение iPhone. Имаме и още една керамична версия, която е тъмно сива и е част от моделите във високия ценови клас.

Cellular модификацията ще се различава от обикновената версия по своята оцветена в ярко червено дигитална коронка.

Във вътрешността на часовника намираме нов двуядрен процесор, който е със 70% по-производителен от предходния и нов чип W2, който подобрява Bluetooth и безжичната свързаност и енергийната ефективност. Клетъчната антена всъщност е самия дисплей, а SIM картата е вградена. Както вече споменахме, устройството запазва размерите си, въпреки новата функционалност и отново разполага с GPS, водоустойчиво е, а батерията му ще ви осигури цял ден автономност.

На сцената Тим Кук изтъкна факта, че Apple Watch вече е №1 по продажби в световен мащаб, а сензорът му за сърдечна честота е най-точния от всички носими устройства. Новото поколение часовници ще ви уведомява, когато имате повишен сърдечен ритъм, но в действителност не сте активни, за да прeдотврати аритмия и да помогне за установяване на евентуалин здравословни проблеми. За тази цел компанията работи по програмата Apple Heart Study със Станфорд, която ще се появи в App Store по-късно тази година. Освен всичко това, ще можете да се насладите и на любимата си музика с Apple Music, която ще ви следва в движение, чрез часовника.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *