post

Компанията IDC прогнозира, че Apple Watch ще продължи да доминира на пазара на смарт часовници, тъй като Android съперниците му се продават добре в Китай, а часовниците с Tizen остават на пето място. IDC твърди още, че интелигентните слушалки ще стават все по-важни, но що се отнася до интелигентните часовници, Apple ще остане безспорен лидер. Очаква се компанията да запази 25.9% от пазара до 2023 година, което е съвсем малко по-малко от 27.4% през март. Причините за това компанията приписва на нарастващото търсене на продуктите и това, че конкурентите на Apple я следват отдалече, като Android също има голяма роля, но най-вече е известна като китайска платформа за носими устройства.
Всъщност не е изненада, че клетъчните модели ще стават все по-популярни. До 2023 година почти половината часовници ще имат възможността да се свързват към клетъчната мрежа, като така ще освободят потребителите си от зависимостта от телефоните, а телекомите ще увеличат субсидиите и възможностите за финансиране на тези модели. Неотдавнашно проучване установи, че почти една трета от потребителите смятат, че има еална възможност Apple Watch да замени iPhone в следващите няколко години.
Според IDC интелигентните слушалки ще напредват с превода, а часовниците, освен да показват часа ще се грижат за здравето и фитнеса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *