post

Слуховете сочат, че Apple работи върху добавянето на функция за мониторинг на кръвното налягане в своя часовник. Това обаче няма да се случи скоро, пише Bloomberg. Основното съображение е желанието на компанията сензорът да бъде прецизен и да отговори на високите й стандарти за качество. Затова и се очаква функцията да пристигне за Apple Watch не по-рано от 2024 година.

Всъщност тази информация съответства на по-ранни прогнози на анализатори, но Bloomberg допълва, че Apple тества функцията и резултатите от вътрешните тестове със служители не са отговорили на очакванията на компанията за точност. Предполага се, че сензорът тепърва ще извежда конкретни измервания, докато към момента може само да открие дали потребителят има хипертония, при което часовникът ще изпрати известие за нужда от посещение на лекар.

Функцията тепърва ще се усъвършенства, за да може да предоставя конкретни показания за стойностите на систолично и диастолично налягане, което е критичен момент в настоящите смарт устройства. Няколко марки вече включиха подобен сензор в своите носими устройства, но Apple се надява да преодолее недостатъците му и да добави наистина животоспасяващи здравни функции в своя часовник.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *