post

Apple се готви да представи първите си AR/VR очила, наречени Reality Pro на 5 юни. Според индустриалния анализатор Рос Йънг, те ще разполагат с два 1.41” micro OLED дисплея, всеки от които предлага впечатляваща 4К резолюция от 4400 ppi, осигурявайки зашеметяващо визуално изживяване.

В сравнение с други водещи модели на пазара, като Meta Quest Pro и PlayStation VR 2, разделителната способност на Reality Pro ще е значително по-добра. Докато Meta Quest Pro и PlayStation VR2 предлагат съответно 1800 х 1920 и 2000 х 2040 пиксела на око, очилата на Apple ще имат значително по-висока разделителна способност за по-отчетлива и детайлна графика.

Друга забележителна характеристика, с която те ще могат да се похвалят е изключителната яркост. С ниво на яркост над 5000 нита, дисплеите им ще са почти три пъти по-ярки от типичния екран на смартфон при максимална яркост. Това обещава подобрена визуална яснота и живи цветове, а дисплеите вероятно ще включват ProMotion технологията на компанията със 120 Hz или по-висока честота на опресняване.

Въпреки всичко това, слуховете сочат цена от 1500 долара, която може да е прекалено висока за някои потребители. Reality Pro са насочени предимно върху професионалисти и разработчици, които ще могат да се възползват от разширените възможности на устройството, за да създадат завладяващи изживявания в метавселената. С напредване на технологията се очаква Apple да пусне и бюджетен вариант с леко намалени спецификации, но и по-ниска цена, който ще е предназначен за по-широка аудитория.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *