post

Apple ще се откаже от използването на различни процесори в моделите iPhone от една и съща серия, твърди анализаторът Джеф Пу, визирайки iPhone 16 и чипа А18.

Както знаете, в момента базовите модели iPhone 15 и 15 Plus използват миналогодишния A16 Bionic, а iPhone 15 Pro и 15 Pro Max се захранват от новия A17 Pro, произведен по 3 nm технология на TSMC. Пу вярва, че компанията ще използва следващия си чип А18, който ще бъде произведен чрез второ поколение 3 nm технология на TSMC, известна като N3E, във всички модели в серията iPhone 16.

Този процес е по-евтин, а производителността ще бъде подобрена, в сравнение с предходното поколение чип, използван в текущите Pro модели. Разбира се разлика пак ще има, тъй като базовите устройства ще работят с А18, а Pro версиите – с А18 Pro, пише анализаторът.

Разбира се важно е да се отбележи, че Пу прави обосновани предположение, въз основа на маркетингови имена, тъй като до дебюта на iPhone 16 остава цяла година. В ъпреки това анализаторът има добра репутация в прогнозите за продукти не Apple – той беше първият, който съобщи, че моделите 15 Pro ще са с увеличена на 8 GB RAM и, че цената на 14 Pro Max ще е по-висока.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *