post

Apple увеличава производството на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max за сметка на базовия iPhone 14, сочат последните слухове. След като стана ясно, че Foxconn е успяла да стартира производството на iPhone 14 и 14 Plus в Индия по-рано от очакваното, идва информацията, че в Китай компанията е разглобила поточните линии за тези два модела, за да увеличи производството на двата флагмана заради повишеното търсене.

Това със сигурност не е изненада, тъй като Apple започна диференциация между базовите и Pro устройства в серията с използването на 4 nm A16 Bionic в двата Pro модела. Освен това флагманските усторйства имат нова 48 МР камера, предлагат редица нови функции, недостъпни за базовите модели, като Always-On Display и Dynamic Island и разполагат с по-бърза LPDDR5 RAM.

Според The Statesman продажбите на iPhone 14 са спаднали със 71% през първите дни след пускането им на пазара, а новият iPhone 14 Plus няма да е достъпен до 7 октомври. За сметка на това продажбите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max отбелязват 38% увеличение за същия период, в сравнение с миналогодишните модели. Това потвърждава прогнозите на известния анализатор Минг-Чи Куо, който посочи, че iPhone 14 Pro Max ще грабне 30 – 35% от всички продажби на серията.

Още в началото на месеца Куо обяви, че очаква Apple да намали производството на базовите iPhone 14 и 14 Plus. Като се има предвид цените на Pro моделите, компанията трябва да е доволна от увеличеното им търсене и следващата година може би ще видим още по-голяма разлика между моделите в серията, към която според слуховете ще се присъедини и iPhone 15 Ultra, добавяйки ексклузивни функции.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *