post

Трудностите за Apple заради съдебната битка с Qualcomm продължават. Сега и съдът в Германия реши да забрани на ИТ гиганта да продава някои от по-старите си модели iPhone, съобщава CNBC.

В случая забраната важи за iPhone 7 и iPhone 8. Добрата част от новината за Apple е, че забраната не влиза в сила веднага и освен това споменава само 15-те официални магазина на компанията в страната. Останалите по-нови модели засега ще продължават да се продават, а забранените модели ще могат да се купят от оператори и независими магазини.

Въпреки това Apple казва, че ще обжалва решението. Qualcomm пък коментира, че забраната влиза в сила веднага, след като внесе необходимите такси, което е процес, който отнема няколко дни.

Apple вече получи забрана да продава по-старите си модели iPhone в Китай. Там обаче компанията е обвинявана от Qualcomm, че не спазва забраната. Според Apple в решението е казано, че проблемът е в устройства с по-стара версия на iOS, но всички те могат да бъдат обновени с по-нова, която не попада в забраната.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *