post

От днес Apple започва разпространението на iOS 12.1. Новата версия на платформата идва и с нови функции, съобщава 9to5mac.

Сред тях е поддръжка на FaceTime аудио и видео разговори с до 32 души едновременно. Интерфейсът също ще е оптимзиран, за да може да показва 32-мата участници в подобен разговор, като този, който говори в дадения момент, ще има малко по-голям прозорец от останалите. Сред другите новости във FaceTime са още ефекти, емоджита, филтри и др.

iOS 12.1 ще предлага и поддръжка на две SIM карти. Тя е само за iPhone XS, XR и XS Max. Тези модели имат вградена втора SIM карта, която може да се активира софтуерно. Само в Китай телефоните ще се предлагат със слотове за две физически SIM карти, като отново софтуерът ще активира втория порт.

Други новости в iOS 12.1 са повечето възможности за контрол при снимките. Те са отново за най-новите модели на iPhone, като ще позволяват редактиране на замазването на фокуса зад основния обект в реално време. Има и промени в интерфейса за по-лесен достъп до насторйките.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *