post

Apple TV Plus обяви, че адаптира романа на Уилям Гибсън “Невромантик” в сериал от десет епизода. Това е знаков роман за киберпънк течението във фантастиката и първия, в който се споменава виртуалната реалност.

В прессъобщение, Apple информира, че сериалът ще разказва за хакера Кейс, който попада в мрежа за дигитален шпионаж и престъпност. В изпълненото си с рискове ежедневие той е придружен от своята партньорка Моли – бръснарка с огледални очи, която цели да извърши грабеж на корпоративна династия.

Това не е първата адаптация на “Невромантик”, който излезе през 1984 г. като дебютнен роман на Гибсън. Книгата вече е превръщана във видеоигра, графичен роман и според доклади се прави и филм.

Когато се появи, “Невромантик” ще се присъедини към постоянно разрастващата се линия на научна фантастика в Apple TV Plus. Досега тя включваше сериали като “Foundation”, “For All Mankind”, “Silo”, “Invasion”, “Monarch” и “Constellation”, чиято премиера беше по-рано този месец. Работи се също върху адаптация на “The Murderbot Diaries” на Марта Уелс, в която ще участва Александър Скарсгард.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *