post

Съдебните документи, предоставени от Epic и Apple преди антитръстовия процес разкриват, че Apple никога не е искала да пусне iMessage за Android. Всъщност това е можело да се случи преди години, но компанията умишлено е избрала да не го направи през 2013 година.

Според изявлението на Еди Кю, старши вицепрезидент на Apple за софтуер и интернет услуги, компанията “би могла да направи версия за Android, която работи и с iOS“, така че да има “кръстосана съвместимост с платформата на Apple и потребителите на двете операционни системада обменят съобщения безпроблемно”.

Крейг Федериги, старши вицепрезидент за софтуерно инженерство и изпълнителен дирактор, отговарящ за iOS обаче заявил: “iMessage на Android просто би послужило за премахване на пречка пред семействата с iPhone да купят Android устройства на децата си”.

С други думи, както многократно е посочвано в различни допитвания, една от най-големите пречки на iOS феновете да преминат към противниковия лагер, винаги е била именно липсата на iMessage.

Тези изявления потвърждават това, което феновете на гиганта отдавна знаят – Apple обича да държи своята екосистема затворена, за да задъриж потребителите в нея. Тази пректика не е незаконна, но Epic изолзва данните, за да подкрепи тезата си за пазарен монопол на Apple.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *