post

Може би ще ви се стори, че вече сте чели това, след като в края на миналата година станахме свидетели на няколко отделни доклада, които твърдяха, че Apple съкращава производството на iPhone. Новината сега идва от Азия и твърди, че компанията е намалила производството на смартфони с 10% за следващите три месеца. Неназовани източници посочват, че гигантът е поискал от своите доставчици в края на миналия месец, да произвеждат по-малко iPhone от планираните за периода януари-март.

Всъщност тази информацията е подобна на посочената вече от анализаторът Джонг Джанг в края на декември, въпреки че тогава той говореше за груби числа, а не в проценти и това стана преди компанията да обяви по-слаби от очакваните финансови резултати в началото на годината.

Друг източник, запознат със ситуацията твърди, че съгласно преработения план, общият планиран обем на производство ще бъде намален до 40-43 милиона за първото тримесечие, вместо прогнозираните преди 47-48 милиона единици. Тъй като Apple вече не разкрива броя на продадените смартфони, ще трябва да се доверим на спекулациите и докладите от неназовани източници и анализатори. Кук обвини за по-слабите резултати в продажбите рограмата за евтина замяна на батериите и бюджетния модел, но търговската война между САЩ и Китай и делото с Qualcomm, както и високите цени, също играят своята роля.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *