post

Apple обикновено обявява новите модели iPhone през първата половина на септември – в първия или втория втарник на месеца. Тази година можем да изключим 6 септември като дата, тъй като на 5 е Денят на труда в Америка.

Скорошен слух сочеше, че компанията може да наруши традициите си и да представи iPhone 14 на 6 септември. Малко по-късно @ihacktu намекна, че Apple планира събитие за 7 септември, което се пада в сряда. Дни след това известният източник Макс Вайнбах също каза, че гигантът е насрочил събитието за 7 септември.

Сега цялата тази информация се потвърждава и от журналиста от Bloomberg Марк Гърман, който твърди, че iPhone 14 вероятно ще бъде представен на 7 септември, а на пазара ще излезе на 16 септември.

Освен това Гърман посочва, че mini моделът ще бъде заменен от 6.7” iPhone 14 Max и това ще е първият път, когато компанията пуска базов модел с толкова голям дисплей. От предишни слухове знаем, че двата Pro модела ще се разделят със своя ноч в замяна на два овални отвора за селфи камерата и Face ID, ще получат нова 48 МР камера и новия чипсет на Apple A16, докато стандартните модели ще използват стария A15 Bionic и отново ще имат дисплей с ноч.

Дали всичко това е вярно, ще стане ясно в следващите дни, тъй като би трябвало Apple да обяви официално датата на совето есенно събитие до края на този месец.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *