post

Говори се, че Apple може да запази цената на базовия iPhone 14 същата като миналата година – 799 долара. Информацията идва от южнокорейския блог Naver, който посочва, че причината за това решение е желанието на компанията да увеличи продажбите на модела на фона на спада на търсенето на глобалния смартфон пазар.

Според блога източник на информацията е голяма финансова институция в САЩ, чието име обаче остава в тайна. iPhone 14 ще предлага 6.1” дисплей като своя предшественик и ще работи със същия процесор A15 Bionic. Очаква се новото поколение iPhone 14 да дебютира през септември, но въпреки повишените разходи за производство и проблемите по веригата за доставки, компанията е взела решение да запази цената на базовия модел същата за трета поредна година.

Серията ще се състои от четири модела, като mini ще бъде заместен от новия iPhone 14 Max. Той и iPhone 14 ще получат повече RAM, но като цяло няма да се радват на много подобрения, за разлика от iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, които ще имат нов дисплей с два отвора, вместо ноч, нов процесор А16 и по-добра 48 МР камера.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *