post

Всички знаем, че когато Apple представя нов iPhone, не оповестява публично всичките му спецификации. Например компанията не обявява колко RAM има устройството или кой е производителят на сензорите за камерата му.

И докато понякога треи страни разкриват част от подробностите, ние никога не сме били сигурни чий сензори за камера се крият в iPhone. Сега обаче имаме официално потвърждение за това и то от главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук.

В социалните мрежи Кук публикува снимка, на която се разхожда с екипа на Sony и разкри, че двете компании работят върху камерите повече от десетилетие. На снимката той е с главния изпълнителен директор на Sony Кеничиро Йошида, а кадърът потвърждава съмненията на много потребители.

Освен това Apple не публикува информация и за други параметри, като батерията и чипсета. За щастие експерт по веригата за доставки е открил, че Corning произвежда стъклените листове, които се поставят отпред и отзад на iPhone. През повечето време Apple използва панели от Samsung и LG, а чипсетите несъмнено са базирани на производствените технологии на TSMC.

Тандемът Sony-Apple за хардуера на камерата обаче все още беше до голяма степен тайна и изглежда няма да приключи скоро. Според слуховете Sony разработва нов сензор, който пропуска повече светлина, като същевременно намалява вероятността от недостатъчно или преекспониране на изображенията. Той разбира се ще се използва в предстоящите модели iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *